Gott nytt år

Efter en veckas julfirande och innebandy i Falun är jag nu back on track igen.
Visiten i Falun gick väl sådär. Vi började klart över vårt annars mycket mediokra förmåga genom att fixa två av årets klart största skrällar, hörde att det blev många nya miljonärer den dagen. Sedan så var det utgång för de myndiga på kvällen och söndagens spel blev väl på mer normal nivå. Därför inkasserades två förluster på söndagen och när vi ändå var i farten kunde vi lika gärna förlora den sista gruppspelsmatchen på måndagen med. Vi ville ju inte komma till ett helt nytt land och vara ofina nog att vinna. Vinster eller inte, jag hade iallafall jättekul!

 Och imorgon är det nyår, så gott nytt år everybody!

/bigboyoskar

Feliz Navidad

Om en timme och tjugoen minuter är det julafton. Så därför passar det nu bra att citera en känd julälskare, en figur vars roll inom julfirandet är odiskutabel, Benjamin Syrsa.

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul!

Nu är det bara en timme och nitton minuter kvar...

/bigboyoskar

En glädjens högtid

När jag var liten fanns det väldigt mycket att längta till, väldigt mycket att vara förväntansfull för. Det var fotbollsmatcher, födelsedagar och så klart höjdpunkten där en tjock gubbe med skägg spelar huvudrollen. Men allt eftersom åren går avtar dessa känslor mer och mer eftersom allt till slut har en fallenhet att bli monotont. Längtan och förväntan ter sig allt mer sällan och till sist är dessa känslor bara en myt, i stil med de grekiska mytologierna. Men efter den här hösten, som hittils varit den mest psykiskt och fysiskt påfrestande i hela mitt liv, har längtan allt eftersom tiden gått fått en allt större plats i min hjärna. Längtan efter julen och jullovet i synnerhet. Jag kunde inte önskat mer än att bara få ägna mig åt min favorithobby, att sova, och det får jag tid till nu.

NU: umgänge

/bigboyoskar

Lille Adolf Hitler

Det är få saker som kan väcka så mycket känslor som namn. Nuförtiden är det på tapeten att ge sina barn speciella och unika namn men ibland passerar föräldrarna gränsen, båda mot sina barn och mot sin omgivning. Det här är helt klart ett sådant fall.

Det  måste konkurrera om det sjukaste jag någonsin sett och hört. Fadern verkar leva i sin egna lilla morbida fantasivärld. En bit in i klippet får ni höra vad han döpt sina andra barn till. Vissa föräldrar är helt enkelt inte kapabla till att döpa sina barn.

/bigboyoskar

För den fåfänge

För att vara kille är jag rätt fåfäng av mig. Och av naturen rätt snål fast vi snåla föredrar att kalla det ekonomisk. Därför är en sida som http://www.fargadelinser.com/ väldigt bra för mig eftersom den kombinerar dessa två egenskaper. Den är bra för mitt yttre och bra för min ekonomi. Bland de billigare sidorna på internet och dessutom har de ett väldigt stort utbud. Dessutom kan man som bloggare få gratis linser om man tipsar om deras sida vilket jag mer än gärna gör.

Så gå in på http://www.fargadelinser.com/ och upptäck du också!


/bigboyoskar

Gaah

Ojdå, mina val av inriktning kurser ska vara inne imorgon, tror det är dags att börja fundera

Ett långsamt farväl

Igår gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Det tärde på mig något oerhört, både psykiskt och fysiskt. Psykiskt eftersom min hjärna blev överhettad av allt slitage på mina hjärnceller och fysiskt eftersom min rygg dog av att sitta stilla så länge på en obekväm stol. Vad gjorde jag? Jo, jag pluggade nästan hela kvällen för idag hade jag fysikprov.
Klockan halv nio steg jag in i Rinmangymnasiets egna colluseum, hörsalen, för att kastas åt lejonen. Men till min förvåning fanns där inga lejon utan bara små hundvalpar som jag ganska enkelt klådde upp. Kort sagt, provet gick bra.

På tal om något helt annat. Imorgon flyttar mina kära syskon till Värmlands djupaste skogar, Branäs, för att arbeta inom turistnäringen. Jag kommer sakna er ibland men antagligen mest tycka det är skönt med mer plats. I vilket fall som helst, let the force be with you!

Nu dags för träning!

/bigboyoskar

Citat och uttryck

Sara är bäst, snyggast och vackrast!

Eftersom min blogg på sista tiden uppdaterats ungefär lika ofta som gamla människors klädstil, det vill säga i princip aldrig, så kommer här ett inlägg helt utan mening. Under mina dryga sexton år i detta jordeliv har jag sett en del filmer, läst en del böcker och tidningar och pratat med en del människor. För det mesta så sägs och skrivs det mest bara bullshit men då och då så hittar man något guldkorn. Därför kommer här min lista med i mina ögon alldeles förträffliga citat och uttryck som både fångar det lilla i vardagen som meningen med livet.

Helt utan numrering och därför också helt utan inbördes ordning:

  • "Det är ingen idé att springa om du springer åt fel håll"
  • "If you are not first, you are last"
  • "Det är inte lätt att veta när man inte har någon aning"
  • "Hjulet snurrar men hamstern är död"
  • "Steget till perfektion är alltid lite längre"
  • "Ich will eine Katze werden"
  • "Inte alla indianer i kanoten"
  • "Varför ljuga när det finns så många sätt att säga sanningen på?"
  • "Jag tycker om att lära mig men jag gillar inte att bli undervisad"
  • "Det enda sättet att samsas med en tiger är att låta den äta upp en"
  • "Jag vet vad jag flyr ifrån men inte vad jag söker efter"
  • "En död är tragedi, tusentals döda är statistik"
  • "Det bästa med framtiden är att den bara kommer en dag i sänder"

I mitt tycke små mästerverk som fångar den enklaste frågan till den svåraste alldeles yppligt.
Och dessutom är de oftast roliga.

/bigboyoskar




Redovisning

Har ni sett Al Gores doumentär "En obekväm sanning"? Om ni har sett den så har ni kanske liksom jag beundrats av hans skicklighet att tala och att göra varenda ointressant fakta märkligt intressant.  Att hålla ett föredrag i över två timmar och inte få publiken att somna eller skära sig i handlederna av tristess är en bedrift i klass med att få nobelpriset. Dessutom hade han en skylift som han kunde åka upp och ner med vilket jag finner jävligt coolt.

Varför håller jag på och snackar om Al Gores föredrag för? Jo, för att jag idag själv höll ett.
Inte alltför väl förberedd skulle jag tillsammans med min grupp prata om en hållbar utveckling inom vatten. Efter lite inledande svammel så jobbade jag upp mig och på övertid kände jag att mitt vilande i form verkligen hade gett resultat.
Hade jag bara haft en skylift som Al Gore kanske inte publiken somnat.

Nu dags för plugg!

/bigboyoskar

RSS 2.0