Och vinnaren är

Stora spelare och lag har en förmåga att höja sig när matcherna blir viktigare och motståndet hårdnar. Som Liverpool gjorde tjugohundrafem då de mot alla odds vann Champions League och som Arsenal gjorde under kvällens livsviktiga fifaturnering. Efter att ha inlett darrigt med en förlust på 5-0 började Arsenal spela allt bättre och bättre och till sist var det bara två lag kvar, Arsenal och Barcelona. I slutet av första halvlek bröt sig Emanuel Adebayor igenom det passiva barcaförsvaret och kunde fastställa slutresultatet, 1-0 till de röda. För övrigt är jag mycket hes och min hals är upfuckad.

Och imorgon tävlar Sara, all lycka till dig. Om jag vaknat kommer jag, annars håller jag tummarna i min törnrosasömn.

Btw, jag var arsenal, alltså jag vann. Jag är kvällens obestridige mästare, wohooo.

/bigboyoskar

Sporter som ingen bryr sig om

Staden Eskilstuna har ett rikt sportutbud. Vi har ett mycket framgångsrikt divisiontvålag i fotboll som trots stora satsningar och sjukt mycket impumpade pengar lyckats med konsstycket att inte gå upp en division. Vi har ett handbollslag som huserar i svensk handbolls finrum och som alltid lyckas ha ekonomiska kriser. "Spelare kommer och går men skulderna består". Sedan har vi förstås våra mest "intressanta" lag; Eskilstuna Baskets damlag, Smederna i speedway, Linden i ishockey och Eskilstuna bandy i den tråkigare versionen av bandy, den där man fryser.

Stans största morgontidning Eskilstuna-Kuriren har på något sätt fått för sig att folk bryr sig om hur det går för dessa lag;
  • Ett damlag i basket som aldrig vinner. I år har de inte vunnit en match och enda anledningen till att de fortfarande spelar i högsta serien är att inga andra lag har råd att gå upp.                                                                                               
  • Ett speedwaylag som så fort de fått rätsida på sina ekonomiska problem uppfinner och hittar på nya. Dessutom så är inte speedway en sport. Förarna åker i minst två klubbar och klubblagskänsla är något som bara är en myt i stil med Loch Ness sjöodjuret. Man åkler runt runt i en ring, vem tycker det är spännande? Det är ju ungefär som att titta på fotboll och redan veta hur bollen komma passas och gå.                                                                                      
  • Linden Hockey. Detta lag är verkligen i farten just nu. Efter att ha värvat en av världens bästa hockeyspelare så borde äntligen steget från division ett till allsvenskan vara i hamn. Men de glömde bara en liten futtig detalj. Det var en damhockeyspelare de värvat. Inget ont om dessa men det skiljer sig faktist lite mellan herrar och damer så därför har det blivit idel förluster istället för vinster.                                                                                                               
  • Sen är det bandyn. Egentligen skrivs det inte så mycket om bandy men det är en jävlig sport där man som åskådare inte ser bollen. Man får bara gissa sig fram efter spelarnas rörelser. Varje artikel om bandy är en artikel för mycket.   

Visst, det är säkert intressant för den procent av befolkningen som tycker om dessa sporter. Men vi andra nittionio procent då? Ska vi tvingas dras med att läsa om världens sämsta damligalag, ett speedwaylag som konstant hotas av ekonomisk konkurs och två klubbsporter som får curling att framstå som en publiksport?
Det verkar som det, speedway är ju faktist en världssport...





NOOOOT

/bigboyoskar

Få struktur på livet.

Ni vet den där typen av människor som alltid kommer i tid, alltid vet när läxförhören är och aldrig missar att plugga till ett prov. Folk vars käraste ägodel är deras almanacka. En sån person, det är just en sån jag behöver bli.
Ända sedan nappens tid har jag alltid försökt hålla allt i huvudet. Jag går natur och kan inte ens ställa upp ett vanligt tal i matten. I början när ens liv var rätt så händelselöst tillstötte inga större komplikationer och missöden i min planering men nu på sistone, speciellt nu när jag börjat ettan, när mitt liv blivit fyllt av prov, läxor och annat som hör en sextonårings liv till har inte mitt huvud klarat av att hänga med. Därför faller det sig rätt så naturligt att jag då och då missar saker, mindre eller mer viktiga. Senaste missen inträffade idag då jag helt plötsligt fick reda på att jag skulle ha samhällsprov en dryg timme senare. Som tur var löste det sig till slut. Hur det löste sig går jag inte in på här....

Jag tror att det är dags att införskaffa mig en almanacka, gärna en med lås. Det skulle se coolt ut, som om jag döljde något och bidra till en mycket intressantare och mystisk person.


Time to grow up?

/bigboyoskar

Ny vecka, nya möjligheter?

Fick idag reda på av min kära mor att vi har kemiprov på måndag om två veckor. Gah, it is killing me, nästan.

Tomten, den enda superhjälten

Inte ens en vecka har gått av skolan efter lovet och jag är redan färdig. Kanske har det att göra med att jag är tonåring och behöver min skönhetssömn. Enligt en rykande färsk undersökning gjord av den kände professorn Rakso Grebdlöks från  Atsem i Anutslikse (lägg märke till ordleken, jag lade ner mycket tid på den) behöver människor i tonåren minst sova tjugo av dygnets tjugofyra timmar. Och jag, jag sover inte ens hälften av det. Fatta hur trött jag är. Jag ska önska mig en sådan där klocka som man kan stanna tiden med, som i den där TV-serien från tidig kritaperiod.

På grund av önskningar, det får mig osökt att tänka på presenter, närmare sagt julklappar. Och vad får julklappar mig att tänka på? Jo, en äldre man i klädd i klädsamt röda mysbyxor med en respektabel övervikt bärandes på en säck som är alldeles för tung för en man i hans ålder. Också känd som tomten. Och vad är tomten förknippad med? Jo, julen och i Sverige främst julafton. Om en dryg månad händer det. Tomten landar på vårat tak, kämpar sig ner genom skorstenen
(han måste ha ett väldigt bra glidmedel. Våran skorsten är inte speciellt stor och tomten är inte speciellt muskulös) och gör oss saliga av lycka när han ger oss snälla barn sina klappar.
När vi ändå är inne på tomten ska jag blotta mina innersta tankar. Jag har alltid undrat om tomtandet går i arv som i Fantomen. Den äldste sonen ärver ämbetet eller om det hålls en kampanj i det tysta i stil med presidentvalet i USA.
Tål att tänkas på...



En av världens mest kända och älskade män

Det är sjukt vad tiden går fort, nyss var det sommar med sol och bad och nu är vinter på inkommande med lite mindre sol och bad. Sedan så finns det såklart veka typer som flyr den underbara vintern och beger sig mot varmare breddgrader, typ Thailand (mina syskon, känn er träffade. Och jag är inte bitter, kanske lite. Eller väldigt mycket.).

Hade för övrigt utvecklingssamtal idag och det gick bra. Så att alla vet att jag sköter mig!

/bigboyoskar som inte alls gillar den svenska hösten

WTF

Det finns få saker som är mer ångestladdade än prov men en av dem är definitivt att ha prov som man inte har pluggat till.
I mitt fall ordkunskap i svenskan, wish me luck, I need it.... som fan

/bigboyoskar

Grattis Kalmar

Det blir alltså ett lag som till stor del består av en familj, familjen Elm, som tar hem den i mina ögon tämligen ointressanta allsvenskan. Vem hade trott det i mars, april när serien drog igång? Inte alltför många.
Men genom att i flera år målmedvetet jobba med att få alla inom klubben att dra åt samma håll har klubben, som inte på långa vägar har bäst ekonomiska förutsättningar, lyckats få ihop en trupp som kanske inte är bäst på papperet, men de spelar som ett lag, som ett kollektiv. Och det räcker långt. I alla fall i en av europas sämsta ligor.

För övrigt hoppas jag att AIK låter Norling stanna och att de tar sig i kragen och utnyttjar sina ekonomiska fördelar som klubben faktist har jämfört med småortslagen som Kalmar och Elfsborg. Nu känns det som ett SM-guld är på sin plats.

/bigboyoskar

Skola again

Efter en veckas vilande och idrottande är det nu dags att gå i Rinmangymansiets korridorer igen. Om jag känner mig peppad och redo? Inte alls

RSS 2.0