Utkast: Och ja, ...

Och ja, jag är medveten om att jag börjat inläggen likadant...

Snygga kläder = bra träning?

Har ni tänkt på hur mycket lättare det blir att träna om man är snyggt klädd och känner sig fräsch? Vikterna verkar plötsligt inte väga lika mycket, man får mer självförtroende och vågar mer på planen. Ja, man känner sig praktiskt taget ostoppbar. Precis tvärtom är det när man känner sig unfresh, då känns vikterna som stora stenar istället för fjädrar och helt plötsligt blir man krampaktig på planen. Därför försöker jag alltid se fräsch ut när jag tränar, det höjer mig!


Dressed for success!

/bigboyoskar


Dött kött

Har ni tänkt på hur mycket lättare det är att träna på gym eller i en grupp än det är att träna hemma själv?
jag har jättesvårt att träna hemma för det finns så mycket som lockar. Tv:n, datorn och framförallt kylskåpet, love it.
Har man väl pallrat sig iväg känns det ju dumt att inte träna.
 
På tal om träning; Jag är mer död än levande just nu. Först körde jag ett rygg, mage och bicepspass på ASK mellan tolv och två  och sedan har jag tränat innebandy mellan sju och tio. Mina ben är som slajm men det värsta är min stackars rygg. Det känns som den är på väg att gå sönder, gå av. Fatta att jag vill sova men det ska jag inte göra riktigt än. Scrubs på TV just nu, serien som får alla andra serier att framstå som en dålig thailändsk piratkopierad produktion.

/bigboyoskar

Fan ta clementiner

Jag har så tråkigt att jag snart klättrar på väggarna. Och när jag har tråkigt så äter jag, just nu äter jag clementiner. Visserligen är denna släkting till apelsinen jättegod men den går mig på nerverna som inget annat. Det räcker ju inte med att skala en gång utan man måste skala flera gånger för att inte få i sig det äckliga vita löddret. Om gud hade funnits hade det inte funnits apelsiner med vitt lödder, så det så...
Måndagsfilosofi från en något uttråkad sextonåring.



/bigboyoskar


Inte som annan träning

Har ni tänkt på vad trött man blir av styrketräning? Ni som tränar gym eller någon form av styrka vet hur det känns. Ungefär en timme efteråt slår tröttheten till och allt man ber om är att få besöka John Blunds förtrollade värld.
Det är inte alls som annan träning. Visst kan man bli trött av till exempel konditionsträning men inte alls på samma sätt.
Fast å andra sidan känns det riktigt skönt att känna att man tränat, att det gett något.
Tål att tänkas på...

/bigboyoskar

Derbyvinst

Andra dagen på lovet och en derbyvinst inkasserad. Kollektivet Torshälla gick in och fick Nyfors att se ut som ett gäng rädda nioåringar som för första gången höll i en innebandyklubba. Kändes dock lite smånervöst i sista perioden då Nyfors kvitterade men det var då vi visade varför vi spelar i Torshälla och inte i Nyfors. Från 4-4 till 9-4 på ungefär en halv period talar sitt tydliga språk. Vi är bättre än Nyfors, no doubt about it.


Härligt kämpat boys!

Vid två blir det att äta och kolla på Chelsea-Liverpool på O´learys med fotbollen. Snällt lag jag har som bjöd in mig fast jag tog ett break i somras. Är hungrig som ett barn från afrika nu men jag ska spara mig tills klockan slår två, O´learys hamburgertallrikar är nämligen grymma.

/bigboyoskar

Lov för i helvete!

Sedan måndagen vecka trettiofyra har jag slitit mitt hår av frustration, känt mig som ett litet barn och till sist lagt mig ner och sovit i förtvivlan men nu är räddningen här, höstlovet har kommit! Ett lov som förhoppningsvist blir fyllt av sömn, mat, träning och socialt umgänge.

Fick precis reda på att mina syskon åker till Thailand den andra november. Men som Tony "Robert" Gustafsson säger; ja é int bitter." Eller fan, det är jag visst det, jag vill också åka!

Det faktumet att mina syskon byter den underbara kylan mot den hemska värmen har fått mig att fundera över landet Sverige... Vad är egentligen bra med vårat avlånga land i norr?

Vi gör det lättare, vi börjar med det dåliga! Utan inbördes rangordning:

Numero ein (1): Jantelagen; Vem har stiftat denna idiotiska lag? Finns det något irriterande en jantemänniskor. Med det inte sagt att man skall vara skrytsam för det är en stor skillnad på att skryta och att tro på sig själv. Det är skillnad på att vara ödmjuk och att vara jantelagsmänniska

Number two (2): Den svenska smygkommunismen: I landet lagom skall man inte behöva jobba för att få pengar. Nej, det räcker med att man sitter hemma och ligger i soffan hela dagarna för att kunna gå ut och kvittera ut sin andel, sin lön, sin a-kassa. Jag menar inte på något sätt att alla är så här, det är många arbetslösa sliter livet ur sig för att hitta ett jobb men lika många lever på oss andra, vi som betalar skatt, (och ja, jag betalar skatt, säg inget annat). Och betänk detta, det enda land i världen som klassar utbrändhet som sjukdom är, just det, landet lagom, Sverige!

Nummer tre (3): Det svenska vädret: Sverige har två olika typer av sommarväder. Antingen är det olidigt varmt eller är det som det är på varje midsommarafton, nio grader och regn som alltid tycks blåsa rakt in i ansiktet på en. På hösten är det mörkt, kallt, blåsigt och allmänt jävligt och vintern är det aldrig ordentligt med snö. Som mest kan det komma en decimeter snö och allt är frid och fröjd tills natten. Då kommer det nämligen regn och på morgonen är allt en blandning av lera, vatten och snö. Därför kan man aldrig utöva utomhussporter som fotboll mer än högst sex månader om året utomhus. Hälften av träningen sker inomhus eller på nån taskig grusplan med dålig upplysning som gör att det är ett lotteri om man ser bollen eller inte.

номер четыре (nummer 4 på ryska): Speedway. Finns det någon annan sport där förarna saknar allt som kan kallas klubbkänsla, kör för minst två klubbar och deras cyklar går sönder ett i ett. Dessutom är det roligare att se på när färg torkar en att titta på speedway. Men det som får bägaren att rinna över är att hälften av tidningen upptas av denna helvetessport där man åker runt runt i en oval. INGEN BRYR SIG, SPEEDWAY ÄR FÖR NÖRDAR SOM INTE LÄRDE SIG ATT TRAMPA!

Men det är klart att det finns bra saker med Sverige också. Här i eskilstuna har vi till exempel en fin fotbollsarena men inget bra lag (man kan inte få allt), ungefär tre pizzerior per invånare, (kanske inte kan räknas som svenskt) och jättefina träningsmöjligheter. Dessutom har Sverige monarki och en kung som är jävligt cool. En sagolik fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic´ (du hör det svenskklingande namnet) och de olympiska mästarna i ishockey.

Det är klart att det skulle vara skönt att åka till värmen med mina syskon men som Tony "Robert" Gustavsson säger; "ja é int´ bitter" Sverige är lika bra som vilket land som helst.

GAAAH, vem försöker jag lura? Ge mig Thailand nu och befria mig från detta väder som får Nordpolen att vara varmt och skönt.

/bigboyoskar



Träning

Har inte riktigt fått huvudet, benen och armarna att samarbeta senaste veckan och därför har innebandyn blivit där efter. Kan ha att göra med att jag är sjukt trött just nu. Lyckades med att somna inte en utan två gånger i skolan idag!

Men som tur är börjar lovet imorgon, kunde inte komma lägligare! Har redan gått tio veckor av ettan, ruskigt vad tiden går fort!

Grattis pappa!

Eftersom det idag är mina kära fars födelsedag så var jag och min familj ute och åt för att fira det numera fyrtiofemåriga bemärkelsebarnet. Åt på Beirut Zeller. Precis som namnet antyder är maten libanesisk och smakar underbart! Vi fick in sexton stycken mezerätter till förrätt innan huvudrätten som bestod av klyftpotatis, kyckling, lamm och biff kom in.
Beirut Zeller är en bedårande liten restaurang som ligger på hörnet vid Street! (ni bevandrade från Eskilstuna vet var Street! ligger). Maten är inte bara jättegod utan det är häftigt att prova på nya rätter man aldrig sett förut också!


Meze, libanesisk mat

Fysikprovet idag gick rätt okej, dock lite småmissar som jag grämer mig över. Saker som man gör rätt men fel på, get it?

Och jag tackar gud för att alla prov är över, för den här gången iallafall...

/bigboyoskar.

Fysikplugg

Börjas kännas aningen monotont men nu är det återigen dags för plugg och denna gång står fysik på schemat.
Wish me luck!

I´m back!

Tog en riktig sovmorgon idag och reste mig inte upp ur sängen förrän halv två. Sedan har jag mest gjort ingenting, inte någonting av nytta. Åt dock en superb gräddglass med banankaka. Nu är det dags för innebandy och efter det för kvällens höjdare, fysikplugg!


Happy with icecream

Och by the way, jag är in the zone igen, jag är frisk!

/bigboyoskar

EARLY AFTERNOON

Egentligen borde jag inte skriva någonting om att min feber gått ner för då kommer den bara gå upp igen, precis som igår. Då vaknade jag också feberfri för att senare få min högsta feber under denna sjukdomsperiod.
Denna förmiddag har jag i alla fall varit en flitig ungdom och studerat det alltför svåra optik och det inte fullt så svåra krafter, det vill säga fysik.

Det finns en sak som legat och grott i mitt bakhuvud alldeles för länge nu utan att jag gjort något åt det. Bokstäver flyter ihop, jag har problem med att se på TV och helt plötsligt kan jag ibland inte ens läsa registreringsskylten på bilen framför oss, För att göra en lång och utdragen och väldigt tråkig historia kort, min syn har blivit handikappad och jag behöver brillor.

Som tur för min del gör det inte så mycket om jag får glasögon för jag tycker det är rätt coolt. Det ger en sofistikerad look och alla med glasögon ser mycket mer mystiska ut. Jag tycker man blir mer intressant. Och nuförtiden finns det ju riktigt snygga bågar också, inte som för några år sedan då alla såg ut som en variant på Mr Harry Potters glasses.

Här nedan kommer några snygga brillor, ge gärna din åsikt om vilka som är snyggast!





Dessa från Versace?





Eller kanske dem här från Occo?





Eller varför inte dem här enkelt svarta från Lyle and Scott?

/bigboyoskar

Schtek

Så fort man säger någonting så blir det tvärtom. Skrev ju i förra inlägget att jag var på bättringsvägen men just nu känns vår närmaste men ack så avlägsna stjärna som en kall och behaglig plats jämfört med min panna. Nådde tidigare ikväll rekornoteringen 40.3 grader Celsius, kanske något för Guiness?

Just nu är jag bokstavligen väldigt het, schtekigare kille finns nog inte!


Oskar skulle kunna steka dessa på sin kropp, nemas problemas

/bigboyoskar

På bättringsvägen

Tredje dagen som hemmaliggande men nu känns det som jag snart är back in business igen. Idag har jag bara lite feber och är hyffsat klar i skallen. Vägde mig imorse och fick en liten chock. Dem är tre dagarna jag varit sjuk har jag tappat ner över fyra kilogram! Inte bra alls det. Får se till att äta upp mig. Tur att jag har en fallenhet för kaloristinna livsmedel.

Ikväll är det idol som gäller. Tyvärr har mina favoriter Anna Bergendahl och Johan Palm inte fått alltför positiv kritik från gårdagens  av de så kallade experttyckarna. Johan blev till och med sågad vid fotknölarna av något mongo på Aftonbladet.
Räknar dock iskallt med att båda blir kvar ett bra tag framöver. Anna blir kvar eftersom hon har en otrolig röst och Johan för att han är så grymt cool!

Jag har funderat ett tag på det här och kommit fram till att det värsta som kan hända deltagarna är att de går och vinner. För vinnarna försvinner alltid in i det tysta och hörs aldrig mer av. Typ. Kanske medverkar de i melodifestivalen någon gång då och då och uppträder i köpcenter inför fjorton fanatiska småflickor med en snittålder på elva år.

När jag ändå är igång och skriver om mina Idol-funderingar kan jag lika gärna fortsätta.
Peter Jihde, vad gör killen för fel? Jag tycker han är en riktigt hyffsad programledare som klarar av att leda stora produktioner. Men på något sätt har han blivit nya Patrick Ekwall, personen som man älskar att hata. Varför?
Det kan ha att göra med att han syns precis överallt. Han är med i nöjesproduktioner som idol, fotbollsmästerskap och friidrottsmästerskap . Praktist taget överallt där han kan synas. Ska ge dig ett tips, nischa dig för fan!


Ekwall Jr behöver en genre


/bigboyoskar

Still sick

Vaknade imorse med 39.6 i feber. Känns inte sådär jätteskoj. Jag brukar nästan aldrig bli sjuk men nu har jag blivit ordentligt sjuk två gånger sedan september. Mitt immunförsvar har tagit tjänstledigt. Får hoppas att det bara är en slump så att jag inte håller på att bli som min käre bror Jakob som har gjort att vara sjuk till en konstform. Han skulle kunna skriva en bok, "Konsten att bli sjuk och skadad" Han är verkligen klen min bror. Räcker med att nån i Eskilstuna är snuvig så blir garanterat Jakob det med. Alla kan ju inte vara som Batman...

/bigboyoskar

Japansk målvaktstabbe

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

"Den som försöker finta någon blir oftast själv fintad"
Påhittat ordspråk

Feber

Sitter här hemma i min ensamhet med nästan trettionio i feber. Att vara sjuk är aldrig roligt men speciellt inte nu då jag har matteprov imorgon. Viktig pluggtid går förlorad. Har förökt att plugga men det är svårt att vara fokuserad när hela atlanten rinner av en.

Kommer antagligen få skriva provet sjuk, precis vad som behövs!

/bigboyoskar

Snart plugg och träning

Kom nyss hem från Lucas där jag tillbringat någon timme eller två med att göra precis samma sak som jag alltid gör när jag är där, ligga i soffan och titta på TV och äta.

Specialidrottestet idag gick väl rätt hyffsat. På trettiometerstesterna, spänsten och smidigheten var jag väl ingen stjärna men på styrka hade jag bra. Tror jag hamna i bottenskiktet på spänsten och smidigheten.
Brutalbänken gick väl okej men det var otroligt irriterande att jag inte kom upp när allt kändes okej. Tyckte inte jag var speciellt trött och hade mer att ge men jag kom bara inte upp.

Nu är det dags för lite avkoppling innan jag ska ge mig på matteplugget. Sedan är det dags för tre timmars träning med innebandyn. Härligt!

/bigboyoskar

Matteplugg!

Gaah, vad trött jag blir på matten. Och det är dessutom bara matte A. Sen måste jag läsa minst upp till D och gärna lite längre så matte A är en bagatell, en peace of cake, jämfört med vad som väntas. Känns inte som att jag har orken till allt plugg som kommer att krävas men det är bara att ligga i.

Imorgon har jag specialidrottest. Kommer nog bli hyffsat jobbigt, har ju beep-test och brutalbänk. För er okunniga.
Beep-test: Ett konditionstest där man springer fram och tillbaka mellan två koner som står utställda tjugo meter ifrån varandra. På en viss tid mellan två beep ska du hinna över till den andra konen. I början är det väldigt lätt men ju längre in man kommer desto fortare går det och i slutet går det riktigt fort!

Brutalbänk: En jobbigare version av situps där du hänger med benen fastspända uppe i luften. Bra mycket jobbigare än vanliga situps.

Nu är det dags för lite avkopplande TV-tittande och sen är det dags för lite mer plugg.

Vi ses!
/bigboyoskar

In the school!

Det är sjukt vad trött man blir av klor! Ända sedan första lektionen då vi simmade har mina ögonlock konstant velat stänga sig. Sitter på kemilektion där Jenny är underbart snäll då hon hjälper mig med ett korsord med diverse kemiord. Efter den här lektionen står håltimme på schemat innan sista lektionen för dagen, bild, skall börja. Efter skolan måste jag nog sova en sväng för att orka plugga matte senare. Har ju prov på torsdag och det blev inte så mycket plugg som det var tänkt i helgen. Nej dags att kämpa emot sömnen.

Vi ses!

/bigboyoskar

Hemma

Hemma från Nyköping nu. Golvet i Nyköping Sporthall är bland det värsta jag varit med om. Det var helt täckt med klister från handbollar. Jag menar, varför måste ni ha klister på bollarna när alla andra sporter klarar sig utmärkt utan? Det jag vill komma till; Död åt er klistriga handbollsspelare!

Matchen då? Jodå, tack vare en gedigen laginsats så kunde Torshälla till slut vinna med rätt så komfortabla 4-6 vilket betyder att vi fortfarande står utan poängtapp i serien. Segern kändes aldrig direkt hotad och som helhet tyckte jag vi gjorde en riktigt bra match, känns som vi fått till ett spel nu. Varit lite si och så med det på försäsongen.

Personligen gick det väl ganska hyffsat. Började med några mindre lyckade passningar direkt i första men sedan spelade jag upp mig och mot slutet gick det faktist ganska bra!

Nej, nu är det dags för att dejta kudden och besöka min vän John Blund. Ska nämligen upp tidigt trots sovmorgon för jag ska träna på ASK innan idrotten då vi ska ha simtest.

/bigboyoskar

Söndagsfilosofi

Idag är det söndag och sista dagen på helgen. Men är det verkligen helg? Jag menar, för mig är helgen ett tillfälle då man kopplar av och bara tar det lugnt och gör vad man vill men detta gäller ju inte söndagen. På söndagen har du oftast plugg och andra mindre roliga saker att göra. Blanda det med ångesten inför kommande skolvecka med tidiga morgnar, prov och krav och det känns verkligen inte som helg. På söndagen kan iallafall inte jag njuta av ledigheten för jag vet vad som väntar bakom hörnet, en ny vecka med nya krav och lite sömn. Själva tjusningen med att vara ledig är ju att släppa allt och det kan jag verkligen inte göra på söndagen. Någonstans i mitt bakhuvud ligger det alltid och gnager att jag borde/måste göra någonting, uträtta någonting. Då kan jag inte slappna av...

Dagens schema

Snart är det dags att åka ner till stan med Lucas. Ska kolla efter lite höst/vinterkläder. Vill verkligen ha en stor bylsig mössa. Min syster har en men om jag lånder den så går hon crazy! Kanske drar en fika med men så mycket mer hinner vi inte med. Måste nämligen hem och plugga matte innan det bär av till Nyköping för att krossa laget med samma namn,
Är grymt spelsugen! Känns som det blir minst ett mål.

Vi hörs senare!

/bigboyoskar

Inte denna gång!

Nyss hemkommen från Lucas där jag spenderade kvällen genom att kolla på landskampen och lite film.
Och nej, tyvärr inföll inte mitt tippade slutresultat denna kväll. Tyckte ändå att Sverige visade prov på bra intentioner, speciellt i första halvlek. Jämfört med de senaste matcherna var kvällens match ett stort kliv framåt. En mer matchtränad Elmander och tre poäng hade varit i hamn, kan forfarande inte glömma hans nickmiss i första halvlek. Där ska det bara vara 1-0 till oss!

Annars vill jag ge Zlatan beröm. Även om han inte dominerade matchen igenom så lyckades han ändå vaska fram farliga målchanser på egen hand. Med lite bättre omgivning hade nog minst ett mål från Sveriges sida varit ett faktum.

En sak som fungerade idag till skillnad från tidigare matcher då det sett lite darrigt ut var försvarsspelet. Klockrent, mittbackslåset fungerade utmärkt!

Det är dock inte att förringa att det var Portugal vi mötte som vi vanligtvis borde vara mycket nöja med att få ett oavgjort resultat mot men idag kändes det mer som att det var Portugal som var lättade och Sverige missnöjda. Hade vi haft en lite modigare förbundskapten än Lars Lagerbäck som slängt in lite friska ben sista tjugo då både bissen och Elmander var slutkörda hade kanske matchutgången blivit annorlunda. I slutet verkade det som om inget av lagen hade modet att vinna och därför var slutresultatet, mållöst, inte så överraskande.

Nej, imorgon är det en ny dag fylld av plugg och innebandy. Vi hörs!

7bigboyoskar

Lite bilder från Stockholm Open!



Robin Söderling in action, han är i final!



Lucas ser sådär hård ut som bara han kan göra



Vår svenska hjälte igen

Plugg igen

Pluggade lite nu, kändes jobbigt men sen så löste sig det mesta när jag fick tillgång till fanta. Med fanta erövrar jag världen!

Snart gäller det!

Två timmar och fyrtiotvå minuter kvar nu tills slaget mellan Sverige och Portugal börjar. Senaste nytt är att Johan Elmander fått ett defensivt ansvar och ska agera högerytter i försvaret medan Sebastian Larsson då flyttar in som innermittfältare. På så sätt ska vi få en tightare box som förhoppningsvis kommer medföra problem för Portugals anfallsspel. Så i anfallet kommer det att bli 4-4-2 och i försvaret 4-5-1 om allt går som det är tänkt. Gillar idén och måste credda Lagerbäck lite för hans kreativitet.

Det känns ändå som att våra största fördelarar är organisationen och vår fysiska kapacitet. Även om den inte varit att känna igen den senaste tiden brukar vi organisationsmässigt hålla världsklass. Fysiskt är vi åtskilliga kilogram och centimetrar större än lilleputtarna från den sämre varianten av Spanien. Det måste vi dra fördel av!

Står fast vid mitt tips, 2-1 till Sverige och en Cristiano Ronaldo som sitter och gråter efter slutsignalen.


/bigboyoskar


Matteplugg

Har mitt första delprov i matte A nu på torsdag. Och som den ambitiösa elev jag är tänker jag nu ägna en stund (några timmar eller mindre, beror på hur motiverad jag känner mig) åt ett litet mindre roligt lördagsnöje, nämligen att plugga. Känner mig lite osäker på att räkna areaenheter och grafer så det är väl dem två sakerna den mesta av tiden kommer att gå till. Problemet och tjusningen med matte är att man måste förstå det för att kunna det. Samma sak med kemi och fysik. Skillnaden mot till exempel samhällskunskap är att i samhällskunskapen räcker ett bra minne rätt så långt. Visst är det bra att ha det i matte, fysik och kemi med men det hjälper inte med ett bra minne om du inte förstår vad du gör. Därför är det mycket svårare att plugga på dessa ämnen och det tar mycket längre tid men i gengäld så sitter det där när du väl fått in det på hårddisken. För mig är det i alla fall så att när proven i geografi, religion och så vidare är borta så är också kunskapen det.

Dags för att försöka leka lite einstein.

/bigboyoskar


En ny dag

För första gången sedan dinosaurierna härskade över jorden fick jag chansen att sova ut ordentligt. Det känns iallafall så för de senaste veckorna har sömnen snarare kännts som en lyxvara istället för en självklarhet och skyltat med sin frånvaro. Lite får jag väl skylla mig själv eftersom jag prioriterat så mycket som jag egentligen inte behöver göra framför att sova.

Ikväll blir det till att slå på teven klockan åtta, kanal åtta, för att se kapten Ibrahimovic´, eskilstunasonen Sebastian Larsson och de andra blågula hjältarna fullkomligt pulvisera, fullkomligt krossa skådespelaren Ronaldos Portugal.

Det är nog inte många som tror på Sverige ikväll. Vill då bara be er att sända en tanke till en kväll på Råsunda för nästan precis två år sedan, den sjunde oktober tjugohundrasex. Ett Sverige som då var lika uträknat som nu med flera nyckelspelare borta, mot självaste Spanien. Trots detta så vann vi klart med 2-0 efter mål av Elmander och Allbäck, och det var inte oförtjänt. Det svenska kollektivet sprang över Spanien så som hönan i Robin Hood sprang över vakterna (har ni inte sett det, se det, grymt roligt). 
Vågar vi hoppas på en repris ikväll? Jag tror faktist det. Sverige har inget att förlora utan kan gå ut utan press och bara spela på. Portugal däremot får inte förlora. Pressen från landsmännen borde vara enorm och en sån press är inte den lättaste att hantera. Tippar på 2-1 till Sverige och en Cristiano Ronaldo som sitter och gråter efter slutsignalen.

/bigboyoskar

Ledvärk

Ajdå, somnade i soffan framför teven, det kommer kännas imorgon. Min nacke kommer vara stelare än ett bord, illa!
Ska gå och knyta mig igen, dra täcket över huvudet, i min egna varma och sköna säng och sova tills jag vaknar. Just nu känns det som det blir om sisådär två år..

/bigboyoskar

Idolanalys

Helt klart kvällens bästa,  Anna Bergendalh! Sicken pingla alltså. Tolkningen av Oh Lauras "Release Me" var grym som fan. Johan Palm var inte dålig han eller.

"Din mamma är så ful att när hon föddes sade hennes mamma; "Åh vilken liten skatt." Då sade hennes pappa; "Ja, kom så gräver vi ner henne"

Fruktansvärt klockrent skämt!

/bigboyoskar

Äntligen fredag!

Det finns få saker i vardagen som är skönare än när sista lektionen för fredagen, för hela veckan, är avklarad och man har en hel helg framför sig. Två och ett halv dygn då man bara kan ta det lugnt och slippa tänka på alla måsten och krav. Eller iallafall ett och ett halvt, för på söndag är det dags för seriöst plugg. Har nämligen matteprov på torsdag och jag tror att jag behöver ett mvg på det för att hålla lågan uppe. . 

Utrustad med penna och sudd i ena handen och en Ahlgrens bilarpåse i andra kände jag mig mer än förberedd för kemiprovet. Trodde också att jag hade gjort det mesta rätt direkt efter provet men när facit kom upp på väggen kändes det inte lika bra längre. Hade gjort lite enkla misstag och sånt straffar sig. Men tror att jag får vg och det var det bästa man kunde få på det här provet så helt misslyckat var det väl ändå inte. Nu är det dags att rikta blicken mot torsdagens matteprov! Känns inte sådär jättespännande men bara att ligga i.

Efter provet så drog jag till ask (gymet där jag tränar) och körde en riktig, timmeslång, genomkörare av bröst, mage och triceps. Så nu är jag sådär härligt slut i både kroppen och knoppen. Har jag inte känningar någonstans imorn blir jag besviken.

Schemat för helgen då? Idag blir det till att bara ta det lugnt, kanske kolla lite film och återhämta mig från veckan. Möjligheten finns att jag träffar Lucas en sväng ikväll. Skulle vara skoj! Imorgon ska jag sova länge, länge. Sedan tror jag att jag ska till stan och kolla in lite nya kläder. Skulle vilja ett par långa stickade tröjor som skulle passa jättebra till baggyjeans och en stor mössa. Får se om jag hittar nåt som tilltalar mig. Ett par chinos står även det på önskelistan. Tyvärr är jag en fattig student med bara studiebidrag som inkomst så vi får se hur det blir med den saken, kanske får något av köpen vänta till nästa månad. På kvällen blir det fotboll för hela slanten. Uppdukat med massa godis och chips är jag redo att heja på vårat svenska landslag! Om vi vinner så har jag något att festa för på kvällen men om vi förlorar får jag hitta en annan anledning.
På söndag står plugg på schemat och innebandymatch på kvällningen i Nyköping. Taggad för spel, vinst är ett måste!

Nej nu är det dags att glida över till televisionens förtrollade värld. Komedi är på schemat. Lovely!

/bigboyoskar



en snabbis bara

By the way, Söderling vann iallafall sin match mot argentinaren Juan Monaco med 6-3, 6-3.
Härligt!


Hemma

Hemma från kungliga huvudstaden nu. Hela dagen har varit jätterolig men nu är det dags att glömma det roliga och fokusera på något inte fullt så roligt, kemiprovet. Om precis nio timmar, på minuten kommer jag sitta och skriva mitt första aulaprov. Lite smånervöst men spännande!

Så dags för en god natts sömn och sedan en dusch och en stadig frukost. Då kan det ju förhoppningsvis inte bli något annat än succé!
Guten nacht!
/bigboyoskar

Pim Pims turnering över

Nej, den här gången gick det inte för Pim Pim. Trots massivt publikstöd hade inte Pim Pim någon egentlig chans. I första set kändes det som om han hade chansen men tillfällena var för många där matchovanan lyste igenom. Istället för ett break vid 2-2 så blev det break till Nalbandian vid ställningen 3-3 och då kändes det som om luften gick ur södertäljesonen. Till slut blev det förlust med setsiffrorna 6-3, 6-2 Om alla enkla misstag hade bytts mot enkla poäng hade kanske matchen blivit helt annorlunda. Men man ska inte kräva för mycket av en kille som inte matchats på över ett år.

Nej, nu är det dags för kvällens andra svenskmatch. Robin Söderling ställs mot Juan Monaco, kan bli spännande!

Vi hörs!

/bigboyoskar

På inkommande!

Nu de på väg in, Nalbandian och Pim Pim. Arrangörerna drar verkligen ut på det. "Let me entertain you" spelas i högtalarna och nu kommer de in. Först kommer förstaseedade Nalbandian in och sedan följer Joakim "Pim Pim" Johansson efter. En rolig sak är att Pim Pim har sin egen klack som står klädda i Södertälje SK tröjor några rader bakom mig och Lucas. Måste kännas rätt stimulerande och motiverande att ha en personlig klack. De skriker och står på. Härliga killar! Sitter på första raden så jag ser spelarna väldigt bra. Pim Pim är bara 7-8 meter ifrån mig.

Nu under inbollningen har jag lagt märke till en sak. Pim Pim är sjukt lång, fan coolt. Säkert över två meter.

Håller tummarna för vår blågula kille. Det känns ändå som att en vinst är att kräva lite väl mycket av en kille som varit borta från tennisen i över ett år. Han möter ju ändå världssjuan.

Nu skall Nalbandian börja serva. Trycket är riktigt bra. Första serven för Nalbandian gick iallafall i nät, alltid något. 
Skriver mer sedan!

/bigboyoskar

 

Matchboll!

Efter nästan tre timmar är det nu matchboll för Nieminen. Clements serve. Han ser trött ut fransmannen. Första serven går i nät. Andraserven är rätt lös och Nieminen får till en bra retur. Clement misslyckas med sitt slag och ser bollen passera sidlinjen och därmed är fransmannens vistelse i Stockholm slut för denna gång. Game, set and match till Jarkko Nieminen! 6-4 6-7 6-2

På Stockholm Open

Sitter på centercourten i kungliga tennishallen och kollar på matchen mellan Jarrko Nieminen från Finland och Arnaud Clement från Frankrike.  Finnen leder med 4-1 i avgörande set och hela publiken har verkligen stöttat vår nordiske granne hela matchen. Läktarna börjar bli fulla nu. Inte så konstigt med tanke på att nästa match är mellan Pim Pim och David Nalbandian. Känns redan nu som om det kommer bli grymt tryck!

Såg tidigare matchen mellan nån belgare och Mario Ancic. Kroaten Ancic vann rätt så klart. Inte så konstigt med tanke på att han slagit Federer tidigare. Drog sedan en bättre vedugnsbakad pizza på nåt hak i närheten av hallen. På vägen ut såg vi Pim Pim, snacka om jätte!  Tänkte ta mod till mig och gå fram och prata med han men jag vågade aldrig. Ångrar det lite nu. Hade ju varit rätt coolt ändå. 

Tänker plugga lite kemi nu. Har ju prov imorgon. Det känns som att det fastnat men lite repetition kan aldrig skada.
Har lite problem med att räkna koncentration men som tur är kommer inte de saker jag har problem med på provet. Känns dock som att jag bör lära mig det ändå med tanke på att det kommer att komma på slutprovet i sommar.

Efter Pim Pim - Nalbandian är det Söderling - Monaco på centercourten. Den matchen kommer nog också bli intressant. Tror dock som jag skrev tidigare på en blågul seger. Monaco är ju bara rankad 43:a på ATP-rankingen. Söderling borde klara det utan problem. Men man vet ju aldrig. Kanske har han en dålig dag och då kan vad som helst hända. Blir nog en händelserik match!

Nu vann Clement gemet och nu står det 4-2 i tredje set. Kanske kan bli match ändå!

/bigboyoskar

Stockholm Open snart!




Är i skolan så egentligen ska jag väl inte blogga. Vi har en så kallad buffertdag där man får jobba med det man anser sig behöva. Hela klassen verkar tydligen anse sig behöva jobba matte eftersom alla är här. Egentligen hade jag inte någon lust att gå till skolan, eftersom det var frivilligt. Var riktigt tungt att lämna den varma trygga sängen imorse. .

Senare idag , vid två, ska jag till Stockholm med min bästa vän Lucas, hans pappa och syster. Eftersom Lucas familj är sådär besatt av någonting som bara tennis, golf och hästmänniskor kan bli så är destinationen given. Kungliga Tennishallen. Där ska vi kolla på världsspelare som Amaud Clement, David Nalbandian och Mario Ancic. Från början skulle också tennisspelaren som totalt dominerat herrtennisen de senaste åren, Roger Federer, vara med men olyckligtvis drog han sig ur. Ska också kolla på de svenska servessen Pim Pim Johansson och Robin Söderling. Tror faktist på att Söderling kan gå långt, Idag möter han argentinaren Juan Monaco som är fyrtiotrea på ATP-rankingen. Allt annat än en vinst känns som ett misslyckande.

Ska i vilket fall som helst bli jätteroligt, skriver mer om det senare!

/bigboyoskar


Första inlägget ever!

Efter diverse påtryckningar från allmänheten (mest sara, eller ja, nästan bara sara) har jag bestämt mig för att göra som alla andra människor i åldern elva till sextiotvå. Jag, Oskar Sköldberg, har skaffat en blogg. Har faktist haft en tidigare men eftersom den varit totalt tjernobyl i ett år nu kändes det bättre att starta om på ny kula.

En kortare beskrivning av mig själv;
Heter som sagt Oskar Sköldberg, är sexton år gammal och går under stjärntecknet Tvilling. Precis börjat mitt första år på gymnasiet. Valt naturvetenskapliga linjen på Rinmangymnasiet i centrala eskilstuna.Just nu har jag siktet inställt på läkare men jag brukar ändra mig ungefär åttiotvå gånger om dagen så i ärlighetens namn har jag ingen aning om vart jag hamnar.

Min fritid består mest av en sak; att träna. Spelar innebandy i Torshälla IBK och sen så gymmar jag en del. Springer då och då men det är absolut inte för att jag tycker om det utan för att jag inte vill se fet ut. Men om jag för ovanlighetens skull inte tränar försöker jag hitta motivation till studier (hoppas den kommer med större mognad) och tid för vänner. På helgerna brukar jag träffa nya och gamla vänner och spela innebandy. En del godis förtäres också under denna period.

I övrigt är jag väl som tonåringar i stort. Kanske tränar jag lite mer, äter lite mer och sover lite mindre

/ bigboyoskar 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0